Илия Груев посочи най-добрия в света на позицията му и обясни: Трябва да съм много дисциплиниран


Илия Груев посочи най-добрия в света на позицията му и обясни: Трябва да съм много дисциплиниран
Снимка: Getty Images

1182 0

Националът на България и футболист на английския Лийдс - Илия Груев, даде интервю пред "Diema Sport 2", в което посочи кой е най-добрият играч в света в момента на неговата позиция:

"За моята позиция мисля, че в момента няма спор, че най-добър в света е Родри от Манчестър Сити. Просто според мен той има всичко - може да вкарва голове, може да защитава, винаги знае какво трябва да прави, ориентира се, знае в какво пространство трябва да се движи, кога да играе бавно, бързо и според мен човек само може да се учи във всеки мач от него", обясни Груев, цитиран от "Gong".

"Трябва да съм много дисциплиниран"

"Мисля, че на моята позиция трябва да си много отговорен, трябва да държиш позицията си много. В някои случаи и на мен ми се иска да се включа напред, но това не е моята задача. Просто трябва да съм много дисциплиниран и мисля, че знам точно какво да правя на тази позиция. Знам, че трябва да подам на съотборниците си, за да развием играта си", продължи дефанзивният халф.

Илия Груев

"В Англия много ми харесва, че много хора оценяват тази позиция. В Германия беше по-малко това нещо, мисля, че и в България го оценяват по-малко. Ако някои види моята статистика, ще каже "има само 1 асистенция и няма гол". Но хората тук знаят, че това не е моята задача, че имам други неща, за които трябва да отговарям и мисля, че това се вижда. Например, в последните 12 мача сме допуснали 3 гола за първенство, което е нещо уникално. Това е моята задача - като притежаваме топката да подсигурявам и да не допускаме контраатаки и това са моите задачи и знам какво трябва да правя на терена".

23-годишният българин говори и за трудностите при преминаването си от Вердер Бремен в Лийдс:

"Радвам се, че съм тук, чувствам се много добре, в момента имам много хубави резултати и върви прекрасно, така че мисля, че когато си футболист, ако нещата ти вървят добре, и като човек се чувстваш много добре. Ама в началото не беше толкова лесно, друга държава, нова култура, не ми беше много лесно, но мисля, че много бързо свикнах на новия футбол, на новите хора тук. Това беше много важно за мен и мисля, че това вече се вижда на терена".

Илия Груев

"Трябваше да чакам и да работя здраво, не ми беше лесно, защото в Бремен играех почти всеки мач и винаги отначало. Отиваш в друг отбор и се надяваш да можеш да играеш отначало, ама ми трябваха 2-3 месеца. Работих здраво и знаех, че трябва да чакам докато дойде шанс и като дойде шанс да го използвам и мисля, че си свърших работата", констатира националът на България.

В момента Лийдс е на първо място в Чемпиъншип (с равни точки с втория Лестър - по 82), а Груев не крие, че има голямо желание да играе във Висшата лига:

"Нормално е, да, мисля, че всеки иска да играе в това първенство. Близко сме вече, остават 9 мача и се надяваме да успеем да играем другата година във Висшата лига. Първите 4 отбора се борим и всичко може да стане, знаем го това. Ние знаем, че ако си свършим работата до края, тогава ще сме поне втори и тогава влизаш директно".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Тотален шок: Почти объркаха Илия Груев с Йохан Кройф, той се обяснява!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички