От изпадащ до топ 10: Джерард вдъхнови Астън Вила за четвърти триумф във Висшата лига!


От изпадащ до топ 10: Джерард вдъхнови Астън Вила за четвърти триумф във Висшата лига!
Снимка: Getty Images

3090 0

Легендата на Ливърпул Стивън Джерард продължава да върши чудесна като мениджър на Астън Вила, след като изведе тима до нова победа над Нюкасъл с 2:0 като гост в мач от междинния 17-и кръг във Висшата лига. Това бе четвърта победа за Стиви Джи след идването му във Вила от шест мача.

20-годишният халф Джейкъб Рамзи даде аванс на Астън Вила в 34-ата минута, възползвайки се от асистенция на Оли Уоткинс. Тъкмо Уоткинс вкара второто попадение за Вила в мача, дошло в края на срещата. Това бе втора "суха мрежа" за бирмингамци в ерата "Джерард".

Преди Джерард Астън Вила бе в серия от пет поредни загуби и се бореше за оцеляването си. След шест мача със Стиви Джи бирмингамци записаха победи над Брайтън, Кристъл Палас, Лестър и сега Норич, а отстъпиха единствено на шампиона Манчестър Сити и един от претендентите за титлата Ливърпул.

И в двата мача със Сити и Ливърпул Астън Вила загуби с един гол разлика и също бе много близо до това да вземе точки. Добрата работа на Джерард изведе Астън Вила от опасната зона и дори вкара тима в първата половина на таблицата - до девето място, с актив от 22 точки. Норич пък остава на дъното с 10 пункта.

В следващия кръг Астън Вила посреща 18-ия Бърнли, докато Норич гостува на Уест Хям.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички