Стивън Джерард: Ще взема предвид ваксинационния статут при трансфери


Стивън Джерард: Ще взема предвид ваксинационния статут при трансфери
Снимка: Getty Images

1221 0

Мениджърът на Астън Вила Стивън Джерард вярва, че ваксинационният статут на всеки потенциален трансфер, който клубът планира да направи, ще бъде взиман под внимание в бъдеще.

Предвид факта, че януарският трансферен прозорец скоро наближава, „виланите“, чиито собственици са Уес Еденс и Насеф Савирис, ще осигурят финанси на Джерард да изкачи отбора още по-високо в класирането на Висшата лига. И предвид това, че коронавирусът сее хаос в английския футбол в момента, важността на ваксините е още повече на дневен ред.

„Ние сме много обстоятелствени и детайлни по отношение на процеса на закупуване на играчи. Изключително впечатлен съм от Йохан (б.ред; Ланге, спортният директор) и хората около него. Наблюдаваме всичко. Сигурен съм, че и ваксинационният статут ще бъде сред тези неща. Но очевидно ще взимаме решения, когато решим, че определен играч е този, който ще дойде при нас и ще ни подобри. Не смятам, че е правилно да коментирам дали ще го направя или не в тази ситуация. Но със сигурност ще бъде сред разговорите зад кулисите“, започна той преди гостуването на Норич тази вечер.

Джерард разкри на пресконференцията си, че Вила имат двама играчи и членове на щаба с положителни тестове за КОВИД-19, но двубоят на „Кероу Роуд“ ще се проведе по план. С гостуването на „канарчетата“ започва ключов период за Джерард и неговите възпитаници. Четири от следващите пет двубоя на Вила са срещу отбори около или под тях в таблицата, и те ще определят дали бирмингамци ще са около зоната на изпадащите или ще гледат в посока Европа.

Джерард стартира с три победи в първите си пет мача начело на тима, като загуби единствено минимално от фаворитите за шампионската титла Ливърпул и Манчестър Сити. Мениджърът на тима разкри, че очаква Емилиано Буендия да стартира срещу бившия си клуб. 24-годишното крило блесна с изявите си за „канарчетата“ в трите си сезона с екипа на отбора, но до момента не е показал това, на което е способен за Вила. Срещата ще бъде със специален характер и за мениджъра на Норич Дийн Смит, който за последно води именно Астън Вила.

Как Стивън Джерард бе посрещнат на "Анфийлд" от феновете на Ливърпул, вижте в това ВИДЕО!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички