От дебел и невъзпитан до най-скъпата покупка на Тотнъм - това e историята на Танги Ндомбеле


От дебел и невъзпитан до най-скъпата покупка на Тотнъм - това e историята на Танги Ндомбеле
Снимка: Getty Images/Guliver

4893 0

През 2014 година кариерата на Танги Ндомбеле изглежда приключила. Тогава 17-годишен, той е освободен от Гингам, тъй като носи големи проблеми на отбора. Тази седмица обаче 22-годишният играч се превърна в най-скъпата покупка на Тотнъм, които платиха за него 65 милиона паунда на Олимпик Лион. 

Това, което прави впечатление в играта на халфа е контролът върху топката, придвижването му по терена и експлозивността, с която разполага. Преди 5 години обаче френският национал е разочарован, когато смята, че с кариерата му е приключено. В тогавашния му клуб не крият, че талантът му е голям, но проблемите с наднормено тегло и лоша дисциплина кара ръководството да го освободи.

"Нямаше как да поставим под въпрос качествата му. Той обаче не изглеждаше, че иска да постигне нещо във футбола. Нямаше я тази мотивация. Трудно ставаше сутрин, имаше проблеми с килограмите, не взимаше нещата на сериозно. 

Опитахме всичко - държахме се добре с него, бяхме и строги, но в крайна сметка всичко завършваше по един и същи начин", споделя тогавашният мениджър на тима Лионел Роксел.

Той беше толкова силен, имаше всичко, очаквахме много повече от него. Може би той не се напъваше особено. Не даваше 100% от себе си. Останалите в отбора имахме много по-малко талант, но играехме с много повече сърце, това бе разликата", споделя пък капитанът на Гингам тогава Съливан Мартине.

Все пак агентът на играча Патрис Дешам намира нов отбор на клиента си - Амиен. Там той играе в резервите, но скоро разбират какъв играч имат и той "пробива" в първия отбор. Той помага на отбора да се завърне в Лига 1, след което идва и трансферът в Лион. Той заиграва при "хлапетата" под наем през 2017 година, а скоро след това е и закупен. 

Ндомбеле бързо се представи пред света в турнира Шампионска лига, като бе с основна заслуга за победата над Манчестър Сити през септември и то на "Етихад". 

Вчера медиите в Англия пък бяха препълнени с пиянските изцепки на Деле Али. Снимки след бурния купон и начина, по който изглежда звездата на "шпорите" може да видите в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички