От Арсенал признаха, че са водили преговори за Суперлигата


От Арсенал признаха, че са водили преговори за Суперлигата
Снимка: Getty Images/Guliver

1927 0

От Асенал признаха, че е била дискутирана идеята за Европейска Суперлига, но отхърлиха възможността да напуснат Висшата лига. Това заяви изпълнителният директор на "артилеристите" Винай Венкатешам. Идеята за Европейска Суперлига бе породена от материал, публикуван от германското издание Der Spiegel.

Според статията няколко големи европейски клуба възнамеряват да създадат собствена лига, недоволни от разпределянето на приходите с останалите отбори в европейските първенства.

"Арсенал никога не се е интересувал от възможността да бъде част от състезание, което ще отслаби Висшата лига. Премиърлийг е водещата лига в света в най-големия спорт, не искаме по никакъв начин да навредим на първенството. Когато хората говорят за Европейската Суперлига, тя включва огромен спектър от неща. Чета статии относно това как Арсенал иска да напусне Висшата лига – това не е така. Но не мога да отрека и факта, че клубът трябва да е в разговорите за подобна идея, да покаже нужната отговорност, когато на масата се дискутира евентуалното й създаване", заяви Винай. Венкатешам бе назначен на поста изпълнителен директор след напускането на Иван Газидис в посока Милан.

ЗАРАДИ FOOTBALL LEAKS МАНЧЕСТЪР СИТИ ИЗХВЪРЧА ОТ ШАМПИОНСКА ЛИГА

11 тима, включително Челси, Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Арсенал, могат да се съгласят на лига по образец на Мейджър Лийг Сокър и сформират шампионат от 16 отбора. Европейската Суперлига може сериозно да навреди на имиджа на Премиърлийг и Шампионска лига, както и на останалите водещи европейски първенства.

Спортният директор на ,,топчиите“ Раул Санлехи също е на мнението на Венкатешам и призова за разговори по темата Европейска Суперлига. ,,Ние сме отговорни за европейските клубове, няма как да не сме в разговорите за евентуална Европейска Суперлига. В момента имаме споразумение с УЕФА, така че създаването на подобна лига едва ли ще стане реалност скоро – но не знам какво ще предложи бъдещето. Предвид разговорите, мога да ви заяви със сигурност, че Арсенал е много щастлив от факта, че е част от Висшата лига“, завърши испанецът.

Всичко интересно, което разкрива Football Leaks и какви може да са последствията - четете в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички