"Football Leaks" разкрива как Челси "бие" ПСЖ за подписа на Канте


"Football Leaks" разкрива как Челси "бие" ПСЖ за подписа на Канте
Снимка: Getty Images/Guliver

1294 0

След като вчера направиха първото си разкритие за трансфера на Нголо Канте от Лестър в Челси, днес от "Football Leaks" разнищиха тайната за това как "сините" от Лондон са се справили с конкуренцията за подписа на французина с ПСЖ.

След като спечели титлата с Лестър, опорният полузащитник привлече погледите на редица европейски грандове. Челси е тимът, който печели тази "надпревара", а това до голяма степен се дължи на комисионните, които агентите на Канте искат да вземат от сделката.

Във Франция има закон, който казва, че агентът получава до 10% комисионна от трансфера на футболиста. В Англия обаче такъв закон няма и това е предрешило трансфера на футболиста по-рано от очакваното. В резултат на това, двамата агенти на Нголо Канте "ударили джакпота" с трансфера на "Стамфорд Бридж". "Mediapart" разкрива, че Грегори Дакад е прибрал в сметката си 7,2 милиона евро, а Абделкарим Дуа е взел още 4,8 милиона евро. 

ХЪРВАТСКИ НАЦИОНАЛ: ЛИВЪРПУЛ НЯМА КАК ДА СПЕЧЕЛИ ТИТЛАТА С ЛОВРЕН В СЪСТАВА СИ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички