От 1991 година насам: Ливърпул никога не е бил толкова убедителен лидер в Англия


От 1991 година насам: Ливърпул никога не е бил толкова убедителен лидер в Англия
Снимка: Getty Images/Guliver

1178 0

Тимът на Ливърпул продължава "гонката" си с Манчестър Сити за шампионската титла на Острова, а авансът на "червените" е само една точка. Въпреки крехката преднина 10 кръга преди края на сезона това изглежда като най-убедителната кампания на тима в последните 28 години.

Статистиката показва, че мърсисайдци не са се задържали на върха във Висшата лига за толкова дълъг период от време от далечния сезон 1990/91, когато тимът завършва втори след Арсенал. За пръв път оттогава насам тимът от "Анфийлд" успява да счупи бариерата от 100 дни като лидер във Висшата лига, постигайки 102 дни след триумфа над Уотфорд.

През сезон 1990/91 "червените" достигат до 163 дни на върха в рамките на една кампания, но въпреки това не успяват да триумфират. До края на сезона мърсисайдци трябва да се изправят срещу отбори като Тотнъм и Челси, а този уикенд гостува на градския си съперник Евертън.

Междувременно защитникът на Ливърпул Анди Робъртсън посочи кой трябва да спечели приза за най-добър футболист за годината във Висшата лига (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички