В Англия дръпнаха шалтера на операция "следващия Лестър"


В Англия дръпнаха шалтера на операция "следващия Лестър"
Снимка: Guliver/gettyImages

1859 0

Само няколко дни след назначението на Клаудио Раниери начело на Фулъм феновете на Острова полудяха със сравнения между отбора и Лестър - тимът, който шокира всички със спечелването на английската Висша лига, и то само година след като едва се спаси от изпадане в Чемпиъншип. Именно италианският специалист изведе "лисиците" до първото място, но надеждите на лондонския клуб бързо угаснаха, а ръководството на Фулъм най-накрая уволни Раниери след ужасяващото представяне на "котиджърс" на домашната сцена.

Ръководството на тима освободи Раниери от длъжността мениджър на тима, като му благодари в семплo съобщение, публикувано на официалния сайт на клуба. Италианският специалист спечели 9 точки в първите 8 мача начело на тима, но последва сериозно пропадане, а Фулъм вече е на 19-о място в класирането с неособено големи шансове за оставане в елита на английския футбол.

В рамките на своя престой в Лондон Раниери спечели едва 12 пункта, което е второто най-слабо постижение от 20-те отбора в Премиър лийг. Единствено Хъдърсфийлд (7) е спечелил по-малко точки. Негов заместник ще бъде Скот Паркър.

Другата голяма драма на Острова е свързана с Челси, като в клуба настъпи истинска буря след скандала между Сари и Кепа (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички