Още преди две години Арсен Венгер предупреди Манчестър Сити какво ги очаква


Още преди две години Арсен Венгер предупреди Манчестър Сити какво ги очаква
Снимка: Getty Images

1394 0

Един човек, който няма да съчувства на Манчестър Сити, след като те бяха обвинени от Висшата лига за предполагаеми финансови нарушения, е бившият мениджър на Арсенал - Арсен Венгер.

От Сити заявиха, че са били "изненадани", че са били обвинени от Висшата лига за 101 предполагаеми нарушения на финансовите правила, обхващащи от 2009/10 до 2017/18. Съобщението следва четиригодишно разследване във Висшата лига и остави отбора на Пеп Гуардиола потенциално изправен пред сериозно наказание.

Французинът говори още през 2020 г. на наградите Laureus, за финансовият феърплей, като тогава "гражданите" бяха изправени пред наказание да не участват в евротурнирите за две години отново заради погазване правилата. 

Притиснат за коментар относно ситуацията в Сити по това време, мениджърът започна, като шеговито не изрази съчувствие, докато се смееше: "Те купиха всичките ми играчи!"

Французинът бързо добави: " Мисля, че това е дълбок въпрос, спортът е да печелиш чрез спазване на правилата, това е всичко. Ние празнуваме най-добрите във всеки спорт, но искаме да знаем, че те спазват правилата. Ако няма уважение към правилата, тогава това не е истински спорт, така че мисля, че това е най-важното, правилата съществуват, така че трябва да ги спазвате. След като влезете в състезание, вие влизате, като се съгласявате да приемете правила."

А ето и кои отбори могат да бъдат облагодетелствани от отнемането на титлите на Манчестър Сити.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички