Осем гола засилиха интригата в средата и края на класирането във Висшата лига (ВИДЕО)


Осем гола засилиха интригата в средата и края на класирането във Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

713 0

Още две срещи се изиграха от програмата на 19-ия кръг във Висшата лига на легендарния "Боксинг дей": Шефилд Юнайтед - Лутън и Борнемут - Фулъм. И докато Доминик Соланке приближи първите до очаквана победа с поредното си попадение (3:0), то новакът Лутън поднесе изненадата при голеадата 3:2.

Борнемут продължава да се изкачва в класирането...

Това беше седма победа за "черешите" от началото на сезона, а от столичани не са губили двубой от 2019 година насам. Останалите две попадения днес бяха дело на Клуиверт (44') и Синистера в добавеното време на срещата. Соланке от дузпа в 62-ата минута вкара 12-ото си попадение от началото на сезона и вече сред тримата голмайстори във Висшата лига. 

Така Борнемут се изкачи до 10-о място с 25 пункта, а Фулъм остава 13-и с 4 по-малко. Столичаните са в серия от три победи след днешния погром. 

Лутън пък драматично се доближи на точка от излизане от зоната на изпадащите. Новакът има 15 пункта след успеха си над Шефилд във вторник вечер. Това е втора победа в съперничеството през годината, след като през пролетта играха в долната дивизия и Лутън отново се наложи като гост - 1:0. 

В срещата този път имаше два обрата и вторият дойде след два автогола... Гостите поведоха чрез Даути в 17-ата минута, но в началото на второто полувреме МакБърни и Ахмедходжич донесоха щастие за феновете на Шефилд. В крайна сметка Робинсън и Слиман имаха нещастието да пратя кълбото в собствената си врата. 

Още: Бягство от „Олд Трафорд“! Разсърдена звезда на Манчестър Юнайтед гледа към пачките в Саудитска Арабия

Нотингам Форест живна на "Boxing Day": Крис Ууд разплака Нюкасъл с хеттрик (ВИДЕО)

Рокада! Милан сменя Стефано Пиоли с треньор от Висшата лига на Англия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички