Холанд пак се вихри, а Гуардиола пак го смени: Сити изсипа "чувал с голове" във ФА Къп (ВИДЕО)


Холанд пак се вихри, а Гуардиола пак го смени: Сити изсипа "чувал с голове" във ФА Къп (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

11174 0

Английският шампион Манчестър Сити бе повече от категоричен срещу лидера в подреждането на Чемпиъншип Бърнли. "Гражданите" разбиха опонента си на четвъртфиналите във ФА Къп с 6:0 и ще играят за пореден път на полуфиналите.

Над всички отново пък бе Ерлинг Холанд. През седмицата той отбеляза пет попадения срещу РБ Лайпциг, а сега срещу Бърнли вкара хеттрик. Той отново бе заменен малко след 60-ата минута от своя мениджър Пеп Гуардиола и нямаше възможност да вкара повече.

Той се разписа в 32-рата, 35-ата и 59-ата минути, като бе заменен в 63-тата. С тези попадения събра общо 42 за сезона, като се превърна в шестия играч от Висшата лига, който вкарва 40 или повече попадения в един сезон във всички турнири.

Хулиан Алварес също остана близо до хеттрика след две попадения, а появилият се като резерва Палмър също се записа сред голмайсторите.

Ето как се разви срещата:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първия четвърт час от срещата топката бе почти изцяло в притежание на Сити - в цели 79% от времето. Въпреки това гостите от Бърнли демонстрираха компактна и добра отбрана и се справяха с противниковите нападения. Чисти ситуации за гол все още липсваха.

В 18-ата минута обаче Тела показа хубав изстрел отдалеч, въпреи че имаше и възможности за подаване. Той стреля по диагонала, но Едерсон се намеси добре и изби в ъглов удар.

32' - 1:0! Сити стигна до аванс след гол на Холанд за тима през сезона. Холанд се пребори за дълга топка във въздуха, след което веднага сптринтира в обратна посока и бе намерен от Хулиан Алварес. Вратарят на Бърнли опита да излезе и да пресече, но Холанд се пресегна и с едно докосване пусна топката под тялото му.

35' - 2:0! Веднага след това падна и още едно попадение - отново дело на Холанд. Фодън бе изведен отляво, напредна с топка в крака и подаде успоредно на голлинията, за да намери Холанд, който с едно докосване преодоля вратаря.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Малко след старта на втората част Де Бройне имаше шанс от пряк свободен удар, след като топката бе поставена на удобна позиция. Белгиецът обаче разочарова с много неточно изпълнение.

В 54-тата минута Рияд Марез получи на удобна позиция в наказателното поле. Той стреля с едно докосване, но стреля право във вратаря, въпреки че бе на непоредствена дистанция пред вратата и непокрит.

Секунди след това и Холанд се оказа на добра позиция в наказателното поле, справяйки се физически с опонента, но там Пийкок-Фаръл отново спаси тима си.

59' - 3:0! Фодън стреля в далечния ъгъл, но ударът му бе спрян от страничния стълб. Топката обаче попадна в Холанд, който веднага шутира към опразнената врата и не сбърка - хеттрик.

62' - 4:0! Рияд Марез проби и пусна зад гърба си към влизащия на скорост в наказателното поле Де Бройне. Белгиецът пък комбинира с Хулиан Алверес, който на опразнена врата нямаше проблем да вкара топката.

68'  - 5:0! Фодън центрира, вратарят спаси, а след това тя падна на пътя на Палмър, който вкара на празна врата.

74' - 6:0! Алварес запази хладнокръвие в наказателното поле, задържа, след което разстреля стража.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

За да стигне до тази фаза, Бърнли се справи по пътя си с Борнемут (4:2), Ипсуич (0:0, преиграване и 2:1) и Флийтууд (1:0), докато Манчестър Сити отстрани последователно Челси (4:0), Арсенал (1:0) и Бристол Сити (3:0).

Няма как да не отбележим факта, че начело на Бърнли е легендата на Манчестър Сити Венсан Компани. Още преди срещата Пеп Гуардиола заля с комплименти него и отбора му, който е убедителен лидер в Чемпиъншип.

Гурадиола нееднократно подчерта, че Бърнли играе невероятен футбол. Тимът е първи във временното подреждане във второто ниво на футбола в страната, като има цели 13 точки преднина пред Шефилд Юнайтед на върха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички