Артета: Искам да градя отбора около Обамеянг, дано остане


Артета: Искам да градя отбора около Обамеянг, дано остане
Снимка: Getty Images/Guliver

1228 0

Мениджърът на Арсенал Микел Артета бе радостен след спечелената Купа на Футболната асоциация, 14-та за клуба. Във финала на "Уембли" воденият от испанския наставник тим обърна Челси за рекорден трофей от надпреварата. Артета заяви, че иска да гради бъдещето на "артилеристите“ около Пиер-Емерик Обамеянг, който се отчете и с двете попадения за успеха.

"Искам да градя бъдещето на тима около Обамеянг. Той знае какво мисля за него. Надявам се да преподпише и смятам, че ще го направи. Нашият състав показа страхотно усилие след трудното начало. Следващите 30 минути, които изиграхме след получения гол, бяха най-добрите откакто съм мениджър на отбора. Много се гордея с момчетата“, каза наставникът.

Самият Обамеянг отказа да коментира бъдещето си. "Заслужихме победата. Микел свърши чудесна работа, всички сме много щастливи, че той е наш мениджър. Относно бъдещето ми, не мога да ви кажа нищо в момента. Просто днес и този трофей – това е!“, сподели габонецът, чийто настоящ договор изтича в края на следващия сезон. Преди мача стана ясно, че легендата Арсен Венгер помага на Артета със съвети (подробности тук). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички