Гуардиола отсече: Холанд може да счупи рекорда на Салах, ако продължава така


Гуардиола отсече: Холанд може да счупи рекорда на Салах, ако продължава така
Снимка: Getty Images

1389 0

Мениджърът на Манчестър Сити  Хосеп Гуардиола отсече, че головата машина на тима Ерлинг Холанд е с огромни шансове да счупи рекорда на Мохамед Салах за отбелязани голове във Висшата лига.

Египетската звезда на Ливърпул го постави през 2018 година, когато реализира 32 попадения в шампионата на Англия. До момента Холанд заби 17 гола за само 11 срещи от началото на кампанията.

„Не е необходимо да си гений, за да разбереш, че ако поддържа темпото с текущите си средни голове на мач, той определено ще счупи рекорда на Салах. Във футбола обаче можеш да вкараш и след няколко дни да спреш да реализираш. Не съм говорил с него, но мисля, че той се радва, когато отборът печели, а не когато губи“, коментира Гуардиола пред „Goal“..

Нападателите, с които съм работил през кариерата си - Самуел Ето'о, Меси, Томас Мюлер, Серхио Агуеро - всички те имат невероятен стремеж да вкарват голове. Това е добре. Така трябва да бъде“, каза още испанският специалист.

В последния си мач Манчестър Сити направи исторически постижения под ръководството на Гуардиола. Заслугата отново имаше Холанд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички