Официално: Уейн Рууни се завръща в английския футбол


Официално: Уейн Рууни се завръща в английския футбол
Снимка: Guliver/GettyImages

3482 0

Голмайстор №1 в историята на английския национален отбор - Уейн Рууни, ще се завърне на Острова. Нападателят ще премине в един от фаворитите в Чемпиъншип - Дарби Каунти, но не само като футболист, но и като помощник треньор, обявиха официално от клуба.

Рууни ще доиграе сезона в САЩ, където е звездата на Ди Си Юнайтед. Сезонът в МЛС приключва в края на 2019 година и след това нападателят ще премине в английски тим със свободен трансфер.

Договорът на бившия ас на Манчестър Юнайтед и Евертън ще е за година и половина, като ще изпълнява и треньорски функции като дясна ръка на новия мениджър Филип Куку.

"Решението да напусна САЩ и да се завърна у дома беше тежко, но семейството означава всичко за мен и направихме тази промяна, за да се върна близо до любимите ми хора в Англия. Шансът да се завърна у дома и да започна треньорската си кариера също натежаха при вземането на това решение", каза Рууни относно трансфера. Наскоро той призна и кой е най-добрият треньор, с който е работил (подробности четете в тази статия).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички