Рууни шокира с избора на най-добрия треньор, с когото е работил


Рууни шокира с избора на най-добрия треньор, с когото е работил
Снимка: Getty Images/Guliver

5910 0

Уейн Рууни може да се похвали с това, че в кариерата си е работил с някои от най-добрите и именити треньори в историята на футбола. Само в Манчестър Юнайтед той има задачата да защитава цветовете на тима под ръководството на величието сър Алекс Фъргюсън, а също и Жозе Моуриньо, но голмайстор №1 в историята на клуба определя друг за най-добрия мениджър, с когото е работил.

Изненадващо според мнозина бившият "червен дявол" споделя, че за него това е Луис ван Гаал. Холандецът работи две години на "Олд Трафорд" - между 2014 и 2016 година, но бива уволнен, за да го наследи португалския специалист. 

"До момента Луис ван Гаал е най-добрият треньор, с когото съм работил. Напълно сериозно казвам това. Тактическите му способности, начинът, по който ни подготвяше и вниманието му към най-малките детайли, за мен това бе невероятно. Възхищавам се на тези му качества. Никога не се бях заглеждал преди в тези уж дребни неща.

Той знаеше, че начинът му на работа е труден за играчите. Аз му помогнах да разбере това и говорихме дълго в онзи момент. Съжалявам за начина, по който завърши кариерата му в Юнайтед. Знам обаче едно със сигурност - научих много от него и един ден, когато стана мениджър, ще ползвам тези знания", споделя голмайстор №1 в историята на Манчестър Юнайтед и Англия.

Наскоро пък Луис ван Гаал направи изключително остър коментар по адрес на Лионел Меси, като го обвини в несполуките на Барселона. Повече по темата четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички