Официално! Уейн Рууни е новият мениджър на Бирмингам


Официално! Уейн Рууни е новият мениджър на Бирмингам
Снимка: Getty Images

1048 0

Легендарният английски нападаел Уейн Рууни е новият мениджър на Бирмингам, обяви официално клубът от Чемпиъншип. Той подписа договор за 3 години и половина.

Рууни ще дебютира като мениджър на бирмингамци в двубой срещу Мидълзбро, който е воден от бившия му съотборник в Манчестър Юнайтед и националния отбор на Англия Майкъл Карик.

ЕКИПЪТ НА РУУНИ

В екипа на Рууни ще бъдат Ашли Коул, Джон Джон О'Шей, както и  Карл Робинсън и Пийт Шътълуърт, които пък му помагаха в Ди Си Юнайтед. Той до съвсем скоро водеше отбора от МЛС.

Рууни зае поста на уволнения Джон Юстас. Феновете заподозряха, че зад хода стои бившият състезател по американски футбол, миноритарен собственик в Бирмингам и приятел на Уейн - Том Брейди.

ПЪРВИТЕ ДУМИ НА УЕЙН

"Изключително съм щастлив, че се присъединявам към футболен клуб Бирмингам в такъв вълнуващ момент. Напълно наясно сме с това, което се очаква от нас. Изграждах треньорската си кариера, поставяйки се в предизвикателна среда, за да бъда готов за тази възможност. Това е проект, който ми дава усещане за цел и нямам търпение да започна”, заяви  Рууни след назначението си.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички