Дни, след като стана безработен: Уейн Рууни поема английски клуб, легенда на Челси му помага?


Дни, след като стана безработен: Уейн Рууни поема английски клуб, легенда на Челси му помага?
Снимка: Getty Images

1898 0

Легендата на Манчестър Юнайтед и английския футбол - Уейн Рууни, е напът да си намери нов работа, след като съвсем наскоро се раздели със своя Ди Си Юнайтед.

Наставникът бе освободен от поста в американския тим, след като не съумя да го класира в плейофите на МЛС. Медиите на Острова обаче твърдят, че той вече е набелязал следващата си дестинация.

Ново начало

Това е Бирмингам Сити, твърди "Football Insider". От информацията става ясно, че той ще поеме овакантения от Джон Юстас пост. Негови помощници ще бъдат бившият му съотборник на "Олд Трафорд" Джон О'Шей и легендата на Челси Ашли Коу.

Какво се случи?

"Сините" останаха без наставник в понеделник (9.10). Към момента те са шести в подреждането в Чемпиъншип с 18 точки и на 12 зад първия Лестър. Целта е възможно по-високо място в таблицата, а Рууни има опит с втория ешелон на английския футбол.

Той бе начело на Дарби Каунти в периода януари 2021 г. - юни 2022 г. Под негово ръководство "овните" се справяха добре, преди да бъдат санкционирани с 21 точки. В крайна сметка отборът изпадна, а бившият нападател се насочи към елита на САЩ, където записа 14 победи и 26 загуби в 53 мача.

А какъв съвет даде Рууни на звезда на Манчестър Юнайтед, за да стигне Ерлинг Холанд и Килиан Мбапе?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички