Официално: Чешки милиардер купи 27 процента от Уест Хям


Официално: Чешки милиардер купи 27 процента от Уест Хям
Снимка: Getty Images

1571 0

Чешкият милиардер Даниел Кретински купи 27 процента от акциите на Уест Хям, потвърдиха от клуба днес. "Чуковете" разкриха, че Кретински и неговият партньор Павел Хорски ще станат част от борда на директорите на лондончани, присъединявайки се към другите двама собственици Дейвид Голд и Дейвид Съливан, както и вицепрезидента Карън Брейди.

"Ние винаги искаме да продължаваме прогресивната линия на развитие и включването на Даниел ще ни донесе инвестиции, които ще подсилят позицията на клуба и ще подпомогнат развитието на няколко ключови аспекта в клуба", заяви Брейди, която допълни, че сделката също така ще доведе до намаляване на дългосрочния дълг на клуба.

Кретински, който също така е съсобственик на чешкия гранд Спарта Прага, изрази радостта си от сключената сделка. "Аз обичам футбола и много уважавам изключителната история и традиция на Уест Хям, както и лоялната фенска маса на клуба", каза той.

Уест Хям се представя отлично през последните два сезона под ръководството на мениджъра Дейвид Мойс, като след 11 изиграни кръга от Висшата лига е на три точки от лидера в класирането Челси, а тимът вече си осигури участие в елиминациите на Лига Европа през пролетта.

В последния кръг от Висшата лига Уест Хям дори победи Ливърпул, нанасяйки първо поражение на мърсисайдци от месец април насам. След мача обаче Юрген Клоп негодува срещу две съдийски решения, които са преобърнали двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички