Официално: След 18 години Маунт смени Челси с Манчестър Юнайтед


Официално: След 18 години Маунт смени Челси с Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

1817 0

Доскорошният халф на Челси Мейсън Маунт официално премина в Манчестър Юнайтед. "Сините" от Лондон ще получат 55 милиона паунда за своя футболист, като сумата може да нарасне с още 5 млн. през следващите няколко сезона.

Раздяла с Челси след 18 години

24-годишният Маунт подписва договор за пет години с Юнайтед и се превръща в първото новото попълнение на "червените дяволи" за лятото. 

Мейсън Маунт прекара общо 18 години в Челси, като за първия тим има 195 мача, в които е реализирал 33 гола и 37 асистенции. С клуба той спечели Шампионска лига, Суперкупата на Европа и Клубното световно първенство.

"Не мога да бъда по-развълнуван"

"Това е вълнуващо ново предизвикателство в следващата фаза от кариерата ми. Наясно съм към колко силен отбор се присъединявам и нямам търпение да стана част от тази група, която е гладна за успехи. Всички виждат, че клубът направи големи крачки напред под ръководството на Ерик тен Хаг.

Не мога да съм по-развълнуван. Аз съм много амбициозен, знам колко прекрасно е чувството да печелиш големи трофеи и какво се изисква, за да го направиш. Ще дам всичко от себе си, за да го сторя в Манчестър Юнайтед", коментира Маунт след подписването на договора си. Малко преди това Юнайтед и пусна специално кратко видео с Маунт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички