Официално: Ралф Рангник e новият старши треньор на Австрия, специалистът остава в Манчестър Юнайтед


Официално: Ралф Рангник e новият старши треньор на Австрия, специалистът остава в Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

5188 0

Ралф Рангник е новият старши треньор на националния отбор на Австрия. Временният мениджър на Манчестър Юнайтед ще остане в клуба, но като консултант през следващите две години. Договорът на германеца с австрийската федерация ще бъде до 2024 г., но автоматично ще бъде удължен, ако европейската страна успее да се класира на Мондиал 2026. Именно след края на сезона, той ще започне своята консултантска работа при "червените дяволи".

Рангник наследи поста на уволнения Оле Гунар Солскяер през ноември 2021 г., но още от самото начало стана ясно, че той ще бъде само временно на поста. Със сигурност Ерик Тен Хаг ще поеме тима от следващия сезон, след като дълго се спекулираше с треньорския пост на "Олд Трафорд".

Германският специалист спечели само 10 от 26-е си мача начело на клуба, като пораженията от Ливърпул и Арсенал бяха пагубни за амбициите на отбора, а равенството с Челси почти сигурно остави "червените дяволи" извън зоната, даваща право на Шампионска лига. Това би бил голям удар за феновете на клуба, след като дори и с Роналдо в отбора липсват мечтаните успехи. 

Към този момент Манчестър Юнайтед е на шеста позиция с 55 точки от 35 срещи, а до края на сезона ще приемат Брентфорд в Манчестър и ще запишат гостувания на Брайтън и Кристъл Палас. Към този момент Арсенал заема последната позиция за Шампионска лига, а възпитаниците на Артета са записали 60 точки от 33 срещи. 

Ето какво обяви Рангник за бъдещето на Кристиано Роналдо!

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички