ОФИЦИАЛНО: Отложиха Манчестър Юнайтед - Ливърпул


ОФИЦИАЛНО: Отложиха Манчестър Юнайтед - Ливърпул
Снимка: Getty Images

5763 0

Двубоят между Манчестър Юнайтед и Ливърпул трябваше да започне в 18:30ч. българско време, но заради нахлуване на фенове на терена, стартът на мача бе отложен, а впоследствие и отменен, като все още не е ясно кога точно ще бъде насрочено изиграването му!

От Манчестър Юнайтед публикуваха следното съобщение:

"След дискусии между полицията, Висшата лига, район Трафорд и двата клуба, мачът ни срещу Ливърпул бе отложен поради съображения за сигурност заради протеста днес. Предстоят дискусии с Висшата лига за нова дата. Нашите фенове са отдадени на Манчестър Юнайтед и ние напълно признаваме тяхното право на свободно изразяване и мирен протест. Съжаляваме, че с тези действия другите фенове, служители и полиция бяха поставени в опасност. Благодарим на полицията за подкрепата и ще съдействаме за последващо разследване".

От Ливърпул също написаха обръщение:

"Футболен клуб Ливърпул беше напълно съгласен с решението да се отложи днешния мач в резултат на продължаващите събития на „Олд Трафорд“ и околността. Нашата позиция е, че обществената безопасност трябва да бъде фактор номер едно във всяко решение, като способността да се осигури сигурна среда за участниците, персонала и длъжностните лица е особен приоритет. Очевидно не беше възможно това да бъде гарантирано днес поради ситуация, която бързо ескалира. Ще продължим да водим диалог с Манчестър Юнайтед, Висшата лига и местните власти, за да намерим подходяща дата за пренасрочване".

ВИЖТЕ ТУК защо се стигна до отлагането на мача!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички