Официално: Отложиха двубоя между Астън Вила и Нюкасъл във Висшата лига


Официално: Отложиха двубоя между Астън Вила и Нюкасъл във Висшата лига
Снимка: Gulliver/GettyImages

1172 0

Двубоят между Астън Вила и Нюкасъл от английската Висша лига в петък бе отложен заради случаи на коронавирус в тима на „свраките“. Тренировъчната база на Нюкасъл бе затворена по-рано и няколко играчи и хора от персонала на клуба се самоизолират след положителни тестове. Нюкасъл не разкри колко точно са заразените, но предвид извънредната ситуация поиска отлагане на петъчния сблъсък на „Вила Парк“. Отлагането бе одобрено от Висшата лига, като това е първият мач през новия сезон на Острова, който се отлага.

„След среща на Борда на директорите на Висшата лига, двубоят между Астън Вила и Нюкасъл, насрочен за петък, 4 декември, от 20:00 часа местно време, е отложен. Нюкасъл подаде молба с искане за преместване на мача заради значителен брой случаи на заразени с COVID-19 в клуба. Това доведе до затварянето на тренировъчната им база. Висшата лига заключи, че клубът не може да се подготви адекватно и безопасно за петъчния двубой. Решението бе взето след консултация с двата клуба и медицинските съветници, като здравето и безопасността на всички е основен приоритет“.

„Нюкасъл правилно уведоми Публичните здравни власти за броя на положителните тестове, което е стандартна практика под протоколите на правителството и Висшата лига. Публичните здравни власти проведоха среща с Нюкасъл вчера и посъветваха клуба да затвори незабавно тренировъчното си игрище, като груповите занимания ще бъдат забранени най-рано до петък. Всички играчи и персонал ще бъдат тествани отново тази седмица и ще има нова среща между клуба, Публичните здравни власти и Висшата лига за оценка на тестовите резултати“, се казва в изявление на Премиършип“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички