Официално: Манчестър Юнайтед постигна договорка с Аякс за трансфера на Антони


Официално: Манчестър Юнайтед постигна договорка с Аякс за трансфера на Антони
Снимка: Getty Images

5220 0

Ръководството на Манчестър Юнайтед обяви официално, че е постигнало договорка с колегите си от Аякс за трансфера на бразилското дясно крило Антони! Самият футболист също се е разбрал за личните си условия и остава единствено да премине медицински прегледи.

"Антони има 31 гола и 27 асистенции в 134 мача за Аякс и Сао Пауло, както и 2 гола и 2 асистенции за националния отбор на Бразилия. Той спечели две титли от Ередивизи и златен медал на Олимпийските игри през 2020 година", похвалиха го "червените дяволи" в клубния си сайт.

На този етап не се съобщава точната трансферна сума по сделката, но според италианския спортен журналист Фабрицио Романо става въпрос за 95 милиона евро + още 5 милиона, които ще бъдат заложени под формата на бонуси. Романо допълва, че договорът на Антони на "Олд Трафорд" ще бъде до лятото на 2027 година, а в него ще има опция за удължаването му с още 12 месеца.

С тази новина се слага край на една дълга трансферна сага - Ерик тен Хаг имаше силно желание да привлече бившия си играч в Манчестър, но от Аякс първоначално не бяха склонни да преговарят.

Последваха седмици, в които се твърдеше, че офертата на "червените дяволи" постепенно се покачва, а от "Амстердам Арена" започват да "омекват". В крайна сметка, два дена преди затварянето на трансферния прозорец в големите първенства, английският гранд успя да постигне договорка, която със сигурност ще зарадва и ентусиазира привържениците му.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Официално: Челси прати 21-годишен футболист в немската Бундеслига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички