Димитър Бербатов си спомни за най-абсурдните си 10 минути с екипа на Манчестър Юнайтед


Димитър Бербатов си спомни за най-абсурдните си 10 минути с екипа на Манчестър Юнайтед

16359 0

Един от най-големите български футболисти и бивш нападател на Манчестър Юнайтед - Димитър Бербатов, сподели за един от най-интересните си моменти с екипа на "червените дяволи", в който е трябвало да играе като защитник.

През 2011 година, по време на мач с Лийдс от третия кръг за Купата на лигата, защитник на Юнайтед се контузва, а сър Алекс Фъргюсън няма право на повече смени. Тогава той нарежда на Бербатов да се върне назад за последните 10 минут, където заедно с Майкъл Карик съумяват да запазят чиста мрежа и да помогнат на своя тим да победи с 3:0.

Ето какво сподели самият Бербатов за този така любопитен момент от кариерата му като професионалист:

"Винаги съм знаел, че в един момент ще играя като защитник и ще ви кажа защо. Баща ми беше защитник и на тренировки, можете да попитате всичките ми съотборници, когато играхме мачове на малки врати аз доста често отивах да играя в защита", сподели Бербатов пред "SPORTbible".

"Играх като централен защитник, защото исках да видя как един защитник мисли, когато се изправя срещу нападатели. Така че по този начин мога да разбера какво трябва да направя, когато играя срещу бранителите по време на официалните мачове", добави още българинът.

Хубаво е да се спомене, че бащата на Димитър Бербатов - Иван, e играл като бранител за отборите на ЦСКА и Пирин през 80-те години на миналия век. И точно поради тази причина Митко е знаел доста добре едно или две неща за това как се играе в отбрана.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какво каза Жоао Феликс за Кристиано Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички