Официално: Манчестър Юнайтед обяви Ралф Рангник за новия мениджър на тима


Официално: Манчестър Юнайтед обяви Ралф Рангник за новия мениджър на тима
Снимка: Getty Images

1894 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед обяви новината, която се очакваше от няколко дни насам. Новият мениджър на отбора ще бъде 63-годишният германец Ралф Рангник. Това стана ясно от съобщение на официалния сайт на "червените дяволи".

Бившият наставник на РБ Лайпциг ще бъде начело на отбора поне до края на сезона - именно с такъв срок е и договорът му с клуба. След този период е постигната уговорка той да продължи в клуба в ролята на консултант за следващите две години.

"Ралф е един от най-уважаваните треньори и иноватори в европейския футбол. Той бе нашият кандидат номер 1 за временен мениджър, отразявайки важни качества като лидерство и технически умения, които ще донесе чрез неговия опит, който датира от почти 4 десетилетия като треньор и мениджър.

Всички в клуба очакват с нетърпение да работят с него през предстоящия сезон, а впоследствие и в следващите 2 години в ролята му на съветник" - заяви един от директорите в Юнайтед - Джон Мъртоу.

"Развълнуван съм от факта, че се присъединявам към Манчестър Юнайтед, като съм фокусиран върху това да направя този сезон успешен за клуба. Този състав е изпълнен с талант и има страхотен баланс от млади и опитни играчи.

Всичките ми усилия в следващите 6 месеца ще бъдат съсредоточени върху това да помогна на тези играчи да изпълнят потенциала си - както на индивидуално, така и на отборно ниво, което е най-важно. След това, очаквам с нетърпение да подкрепя целите на клуба в дългосрочен план в ролята на консултант" - пък заяви Рангник.

"Майкъл Карик ще остане начело на първия отбор, докато работната виза на Ралф бъде завършена. Клубът иска да благодари на Локомотив Москва за сътрудничеството им по процеса за привличането на Ралф в Манчестър Юнайтед" - заявиха за финал от Юнайтед.

Историята на Ралф Рангник - професорът от Бакнанг, избран да спаси честта на Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички