Официално: Манчестър Сити научи съдбата си, ще играе ли в Шампионска лига?


Официално: Манчестър Сити научи съдбата си, ще играе ли в Шампионска лига?
Снимка: Getty Images/Gulliver

1111 0

Спортният арбитражен съд официално обяви своето решение относно съдбата на английския гранд Манчестър Сити в най-престижния европейски клубен турнир - Шампионска лига. Припомняме, че през февруари бе обявено, че "гражданите" ще бъдат извадени за две години поради сериозни нарушения на лицензирането и финансовия феърплей.

Сега обаче Спортния арбитражен съд отменя тази сериозна санкция и така Манчестър Сити изобщо няма да прекъсва участието си в Шампионска лига, тъй като ще може да вземе участие още от следващия сезон 2020/21, благодарение на гарантираното си второ място в английската Висша лига, което му дава това право.

Разбира се, веднага след обявяването на наказанието преди около 5 месеца "гражданите" обжалваха, като претендираха, че дисциплинарният процес на УЕФА е бил несправедлив в техен ущърб. След като доказателствата и претенциите бяха изслушани през месец юни от Спортния арбитражен съд, сега става ясно, че решението се отменя.

От Манчестър Сити нееднократно демонстрираха увереност си в правотата си и заявяваха, че забраната ще падне и отборът ще играе в Шампионска лига. Последно това стори мениджърът на отбора Пеп Гуардиола, който след победата над Брайтън с 5:0 заяви:

"Днес постигнахме едно невероятно предизвикателство, а именно да се класираме математически за Шампионска лига. Това е предизвикателството, което е минимумът за този клуб и играчите го правят в последните 6-7 години. Заслужаваме да сме там, дано в понеделник УЕФА ни позволи, както е редно".

А вижте какъв е пътят за тазгодишния сезон в Шампионска лига за всички грандове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички