Манчестър Сити с разгромна победа като гост, Стърлинг с хеттрик


Манчестър Сити с разгромна победа като гост, Стърлинг с хеттрик
Снимка: Getty Images/Gulliver

906 0

Манчестър Сити постигна убедителна победа срещу Брайтън като гост с 0:5 в двубой от 35-ия кръг на Висшата лига. Рахийм Стърлинг отбеляза хеттрик, а Габриел Жесус и Бернардо Силва добавиха по едно попадение. Въпреки днешната победа на Сити и грешната стъпка на новия шампион Ливърпул срещу Бърнли (1:1), разликата между двата отбора остава повече от солидна - 21 точки.

Отборът на Хосеп Гуардиола бе по-активният и можеше да победи дори с още по-голям резултат, а атаките към противниковата врата започнаха още в първите минути. Първият гол падна в 21', когато Жесус изведе Стърлинг, който преодоля Райън и се разписа за 0:1. В 44' бразилецът се разписа след игра с глава на Родри, който отклони към Габриел. Това беше гол номер 20 за Габриел Жезус във всички турнири през сезона.

В 53' Марез центрира към далечната греда и Стърлинг връхлетя върху топката, правейки резултата 3:0. Малко след това и Силва се разписа, като първият му удар бе отразен, но при втория не сгреши. 8 минути преди края Стърлинг оформи крайния резултат и своя хеттрик. Той технично преодоля Дънк, след което играч на Брайтън игра с глава, а падайки, Стърлинг също продължи топката с глава и тя се озова във вратата. Това е неговият 4-и хеттрик в Премиър лийг, а повече имат само Хари Кейн (9) и Серхио Агуеро (7).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички