Официално: Ливърпул взе Тиаго Алкантара


Официално: Ливърпул взе Тиаго Алкантара
Снимка: Getty Images/Guliver

4369 0

Ливърпул официално обяви привличането на полузащитника на Байерн Мюнхен Тиаго Алкантара. Испанският национал става второто попълнение на „червените“ през лятото след левия бек Костас Цимикас. Тиаго ще има възможността да направи дебюта си за мърсисайдци в неделя срещу Челси.

Полузащитникът подписа договор за 4 години с шампиона на Англия и напуска Байерн Мюнхен след 7 последователни титли в 7 сезона в Германия. Трансферът е на стойност 20 милиона паунда, като с добавките сумата може да нарасне с още 5 милиона. Тиаго бе една от ключовите фигури за баварците по пътя им към требъла през изминалия сезон, завършил с победа във финала на Шампионската лига над Пари Сен Жермен.

Халфът, който има 39 мача за националния отбор на Испания, дълго време бе свързван с трансфер във Висшата лига. През зимата основният кандидат за подписа на 29-годишния футболист бе Манчестър Юнайтед, но през настоящото лято халфът изрази желанието си да премине в тима на Юрген Клоп. А ето кой друг футболист скоро също може да пристигне на "Анфилд".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички