Официално: Кай Хаверц от Челси подсили Арсенал за сумата от 65 милиона


Официално: Кай Хаверц от Челси подсили Арсенал за сумата от 65 милиона
Снимка: GettyImages

3041 0

Отборът на Арсенал официално обяви трансфера на Кай Хаверц от Челси и представи германския нападател като своето ново лятно попълнение.

Самата новина бе потвърдена от "топчиите", които оповестиха Хаверц както на своя официален уебсайт, така и в социалните мрежи. 24-годишният нападател се превръща в първото лятно попълнение на тима на Микел Артета и според редица източници сделката е осъществена за сумата от 65 милиона паунда.

Наследството на Хаверц в Челси

Кай Хаверц безспорно успя да остави своята следа в Челси. Той премина на "Стамфорд Бридж" през 2020 година от отбора на Байер Леверкузен. Още в първия си сезон в Западен Лондон той успя да спечели Шампионска лига и дори вкара победното попадение на финала срещу Манчестър Сити. Като цяло германецът завърши кариерата си в "синия" клуб със 139 мача във всички турнири, в които се разписа 32 пъти и регистрира 15 асистенции.

Талантливият нападател се слави с факта, че може да води атаката на един отбор, както и да се подвизава зад централния нападател. Това са качества, които Микел Артета обожава, тъй като той изисква от своите играчи да могат да играят на повече от една позиция на терена.

След Хаверц е почти сигурно, че Арсенал ще се насочи изцяло към Деклан Райс, а вече и чу заветното "ДА" от Уест Хям за английския национал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички