Официално: Ерлинг Холанд е играч на Манчестър Сити


Официално: Ерлинг Холанд е играч на Манчестър Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

3690 0

Манчестър Сити излезе с лаконично съобщение относно последните събития около клуба, в което най-накрая става ясно бъдещето на суперзвездата Ерлинг Холанд. 

Ето какво написаха от клуба:

"Манчестър Сити може да потвърди, че постигна принципно споразумение с Борусия Дортмунд за трансфера на нападателя Ерлинг Холанд от 1 юли 2022 г. Остават само да бъдат финализирани условията на играча".

Английските медии вече сметнаха колко струва новата звезда на "гражданите", като крайната сума възлиза на умопомрачителните 250 милиона. В тази космическа сума са включени цената от клаузата в настоящия договор на германеца (75 млн. евро), комисионните за агентите и годишната заплата на нападателя за петте години от бъдещия му контракт. 

Играчът още вчера премина медицински прегледи в Брюксел, а през уикенда от Борусия обявиха, че е въпрос на време трансферът да бъде официализиран. Вече е ясно, че "машината за голове" ще продължи на "Етихад", но играчът, все още, не е стигнал до съгласие по някои въпроси, което бави и неговия подпис. 

Стрелецът остана два сезона и половина на "Сигнал Идуна Парк", след като бе привлечен от РБ Залцбург през сезон 2019/2020. Норвежецът записа 88 мача за "жълто-черните", като успя да се разпише невероятните 85 пъти във всички турнири. 

А ето какво мисли Клоп за този дългоочакван трансфер!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички