Обзор на мачове в Европа през уикенда (ВИДЕО)


Обзор на мачове в Европа през уикенда (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images / Guliver

1086 0

Английска Висша лига - 27 кръг

Дербито на кръга противопостави на Анфийлд тимовете на Ливърпул и Арсенал. И двата отбора не се намираха в добра форма преди срещата, но "мърсисайдци" очевидно бяха решени да покажат добра игра и да зарадват своите почитатели.

Мачът започна добре за тях, като Фирмино отбеляза в 9-ата минута, а до края на полувремето и Мане се отчете с гол. В средата на втората част Арсенал върна един гол благодарение на Дани Уелбек, но атаката на лондончани просто не вървеше в тази среща. Така се стигна до последните секунди на срещата, когато Вайналдум оформи крайното 3:1 след чудесна контра атака.

Тотнъм и Манчестър Сити също постигнаха победи в кръга съответно над Евертън с 3:2 и срещу Съндерланд с 2:0. Лидерът Челси играе тази вечер като гост на Уест Хям и при победа ще се откъсне на 10 точки пред втория в класирането.

Класиране: Челси - 63т.(мач по-малко), Тотнъм - 56т., Манчестър Сити - 55т.(мач по-малко), Ливърпул - 52т.

Примера дивисион - 26 кръг

Барселона, Реал Мадрид и Атлетико Мадрид постигнаха рутинни победи в поредния кръг на испанската Ла Лига. Най-категорични бяха каталунците, които надиграха Селта Виго с 5:0 като домакин. Лионел Меси вкара 2, а с по едно попадение се отличиха Неймар, Ракитич и Юмтити.

Реал не допусна изненада в гостуването си на Ейбар и спечели с убедителното 4:1. Бензема се отчете с 2 попадения, а другите бяха реализирани от Хамес Родригес и Марко Асенсио.

Атлетико разби Валенсия на своя Висенте Калдерон с класическото 3:0. Гризман вкара два, а третото попадение бе дело на Кевин Гамейро.

Класиране: Барселона - 60т., Реал Мадрид - 59т.(мач по-малко), Севиля - 55 т.(мач по-малко), Атлетико Мадрид - 49т.

Серия А - 27 кръг

Ювентус увеличи преднината си в класирането, въпреки равенството като гост на Удинезе. Основният претендент на торинците, състава на Рома отстъпи на Наполи в дербито на кръга и по този начин битката за второто място остава отворена.

Дрис Мертенс вкара 2 гола за неаполитанците, а едно попадение за "Римските вълци" върна Кевин Стротман.

Лацио се вмъкна в топ 4 след победа като гост на Болоня с 2:0.

Класиране: Ювентус - 67т., Рома - 59т., Наполи - 57т., Лацио - 53т.

Бундеслига - 23 кръг

Байерн Мюнхен се запъти към поредната си титла в първенството на Германия. Баварците победиха с 3:0 като гост Кьолн, а головете реализираха Хави Мартинес, Хуан Бернат и Франк Рибери. Техният преследвач РБ Лайпциг не успя да стигне до победата срещу Аугсбург и записа голово равенство - 2:2.

Най-резултатна бе срещата между Борусия Дортмунд и Байер Леверкузен. Съставът на Томас Тухел спечели с 6:2 като домакин, а головете реализираха Осман Дембеле, Кристиян Пулишич, Андреа Шурле, Рафаел Герейро и Пиер-Емерик Обамеянг (2).

Класиране: Байерн Мюнхен - 56т., РБ Лайпциг - 49т., Борусия Дортмунд - 43т., Хофенхайм - 41т.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички