Тотнъм спря серията на Евертън, а Кейн поведе при голмайсторите


Тотнъм спря серията на Евертън, а Кейн поведе при голмайсторите
Снимка: Getty Images/Guliver

1308 0

Вторият в класирането във Висшата лига Тотнъм победи Евертън в мач от 27-ия кръг на Висшата лига с 3:2. Два гола за успеха вкара Хари Кейн в 20-ата минута и 57-ата минута, един добави Деле Али в добавеното време. Точни за гостите бяха Ромелу Лукаку в 81-ата и Енер Банега в добавеното време.

Така тимът на Маурисио Почетино спря серията на "карамелите" от 9 поредни мача без загуба в първенството. Самият Тотнъм пък е непобеждаван у дома през този сезон.

Лондончани поведоха с първия си точен удар - в 20-ата минута Хари Кейн преодоля защитата на Евертън и шутира отдалеч, вкарвайки топката в долния ляв ъгъл на "карамелите" за 1:0.

С този гол (номер 18) Кейн вече е лидер сред голмайсторите в Англия. Нападателят е отбелязал и 13 попадения в последните си 10 мача на "Уайт Харт Лейн".

"Шпорите" засилиха натиска си след попадението и 2 минути по-късно Кристиан Ериксен пропусна добър шанс да удвои резултата, като стреля над напречната греда. След още 5 минути датчанинът пропусна нова възможност, стреляйки встрани от гредата от свободен удар.

Ударът на Виктор Уаняма от 20-ина метра в 28-ата минута пък се отби в гредата.

След почивката домакините отново бяха тимът, който по-активно търсеше гола. В 54-ата минута Деле Али стреля опасно към вратата на гостите, но Роблес плонжира и успя да отрази удара.

Само 2 минути по-късно обаче Хари Кейн успя да удвои преднината на "карамелите". Той стреля мощно от границата на наказателното поле, за да намери долния десен ъгъл на Роблес - 2:0.

9 минути преди края на редовното време Ромелу Лукаку показа класата си и върна един гол. Той отправи прецизен удар и спря топката в долния ляв ъгъл на Лорис. Асистент за попадението му бе Кевин Миралас с прекрасен пас.

Така белгиецът стана голмайстор №1 на Евертън в английската Висша лига с 61 гола, изпреварвайки Дънкан Фъргюсън, който е с 60.

В добавеното време Тотнъм успя да вкара още един гол, чийто автор бе Деле Али. Той получи в наказателното поле след пряк свободен удар и успя да прониже вратата на Роблес за 3:1. В следващата минута обаче и Евертън показа зъби - топката стигна до Енер Валенсия в наказателното поле и той стреля безпогрешно в долния ляв ъгъл за 2:3.

Тотнъм доближи на 7 точки лидера Челси, който играе утре с Уест Хем. В класирането Евертън остана седми с 44 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички