Ливърпул се върна в Топ 4 след успех над Арсенал (ВИДЕО)


Ливърпул се върна в Топ 4 след успех над Арсенал (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

2138 0

Отборът на Ливърпул спечели дербито на 27-я кръг в английската Висша лига, след като се наложи с 3:1 над Арсенал на "Анфийлд".

Още през първата част Роберто Фирмино и Садио Мане дадоха комфортна преднина на "червените". През второто полувреме обаче Дани Уелбек върна шансовете на "топчиите". В добавеното време на срещата Джорджино Вайналдум вкара третия гол за домакините.

След днешната победа играчите на Юрген Клоп събират в актива си 52 точки и изпреварват днешния си опонент, за да заемат 4-то място в класирането. "Артилеристите" обаче са с мач по-малко в актива си.

Срещата започна експлозивно със скоростни атаки пред двете врати. Франсис Коклен отправи първия точен удар в 5', но шутът му бе прекалено слаб, за да затрудни Симон Миньоле.

Както и в предишните мачове на "Анфийлд" и този път головете не закъсняха. В 10' Роберто Фирмино откри, след центриране по земя на Садио Мане. Бразилецът успя да овлеадее, след което нанесе силен удар от границата на малкото наказателно поле - 1:0.

В 28' Филипе Коутиньо получи добра топка на дъгата на наказателното поле от Джорджино Вайналдум, но плътният му шут бе избит в корнер от Петър Чех.

6' преди края на първата част мърсисайдци подпечатаха по-добрата си игра с втори гол.  Джеймс Милнър напредна добре от дясно, подаде към Вайналдум, който бързо намери Фирмино. Последният подаде на непокрития в наказателното поле Садио Мане, който с мощен удар матира Чех - 2:0.

В края на първата част Адам Лалана изведе добре Коутиньо в наказателното поле, където Шкодран Мустафи остави бразилеца очи в очи с Чех, но техничният удар на играча на Ливърпул попадна право в тялото на стража.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в самото начало Арсен Венгер направи промяна и пусна в игра Алексис Санчес. В 48' гостите едва не намалиха резултата, след като Жиру стреля много опасно, но Миньоле с невероятна намеса успя да избие в гредата, а след това и да улови. Минута по-късно Фирмино получи шанс да стреля, но Косчелни успя да омекоти топката и Чех я улови.

В 55' Арсенал организира мълниеносна атака, след като Алексис беше изведен в половината на Ливърпул и успя да изведе Уелбек сам срещу вратаря - той стигна преди Миньоле до топката и успя да я прати във вратата за 2:1.

В 83' играчите на Юрген Клоп можеха да затворят срещата в своя полза, но удар на Дивок Ориги с глава срещна лявата греда на вратата на Арсенал.

В даденото продължение на мача Вайналдум вкара топката за трети път в мрежата на Чех след добра контраатака, преминала през Джан и Ориги.

Състави:

Треньорът на домакините Юрген Клоп е избрал да стартира срещата със Симон Миньоле на вратата. Пред него в защита - Натаниел Клайн, Жоел Матип, Рагнар Клаван и Джеймс Милнър. Джорджино Вайналдум и Емре Джан са опорните халфове, а в предни позиции ще действа Адам Лалана, Филипе Коутиньо, Садио Мане и Роберто Фирмино.

Арсен Венгер ще се противопостави с Петър Чех на вратата. Ектор Белерин, Шкодран Мустафи, Лоран Косчелни и Начо Монреал са в защита, а Гранит Джака и Франсис Коклен ще помагат при спирането на атаките на противника. Алекс Окслейд-Чембърлейн, Алекс Иуоби и Дани Уелбек пък ще са зад гърба на централния нападател Оливие Жиру.

Преди мача

Отборът на Ливърпул посреща Арсенал на "Анфийлд", като двата тима са в пряка битка за място в топ 4 на класирането, което дава право на участие в Шампионска лига на есен. Към момента мърсисайдци са пети с 49 точки в сметката си, с една по-малко от Арсенал, който обаче има мач по-малко.

На вчерашната пресконференция преди мача мениджърът на "червените" обяви, че капитанът Джордан Хендерсън със сигурност ще пропусне срещата, след като има контузия в ходилото. Под въпрос за срещата са Деян Ловрен, Даниел Стъридж и Марко Груич.

Арсенал от своя страна ще се опита да се изкачи в класирането и да се изравни с втория Тотнъм, който е с 53 точки. Освен това "топчиите" ще се опитат и да запазят сили за реванша от 1/8-финалите в Шампионска лига, където във вторник ще посрещнат на "Емирейтс" Байерн Мюнхен. Първата среща в Германия завърши при резултат 5:1 за немския шампион.

Срещата за "артилеристите" със сигурност пропуска звездата на тима Месут Йозил поради вирусно заболяване, а освен него участие днес в срещата няма да вземат Мохамед Ел Нени и Санти Касорла, като последният е аут до края на сезона. Аарън Рамзи пък е под въпрос за срещата.

По-рано през сезона играчите на Юрген Клоп спечелиха срещата на "Емирейтс" с 3:4, а статистиката показва, че в последните седем мача, двата тима са си вкарали общо 31 гола.

Срещата между Ливърпул и Арсенал може да наблюдавате на живо тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички