Флорентино Перес обвини английски топклуб за разпада на Суперлигата


Флорентино Перес обвини английски топклуб за разпада на Суперлигата
Снимка: Guliver/GettyImages

1374 0

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес коментира провала на проекта за Европейската Суперлига. Само броени дни след като бе създаден, проектът, в чиято основа е Перес, се разпадна. Испанският бизнесмен обясни причините за това.

"Работихме по този проект от много години. Но може би не го обяснихме достатъчно достъпно. Малко съм разстроен и разочарован. Работихме върху това в продължение на 3 години, борихме се с настоящата финансова ситуация в испанския футбол", започна Перес пред El Larguero.

"Проектът е лесно разбираем. Ла Лига не може да бъде пипната, затова исках да се печели повече от мачовете в средата на седмицата, тъй като форматът на Шампионска лига е остарял. Не съм виждал по-голяма агресия от тази, която дойде от шефа на УЕФА и президентите на други клубове от Ла Лига. Никога не съм виждал нещо подобно: заплахи, обиди, сякаш убихме някого, убихме футбола", допълни бизнесменът.

"Ние само работим за спасяването на футбола след пандемията. Приходите на Реал Мадрид тази година са паднали от 900 милиона евро на 600 милиона. Един от шестте английски клуба прояви слаб интерес. Това се предаде на останалите, появи се страх. Един от клубовете във Висшата лига никога не е бил напълно убеден", завърши президентът на испанския гранд. Колегата му Андреа Аниели пък обвини Борис Джонсън за разпада.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички