Обявиха двамата нападатели, в които Манчестър Юнайтед се е прицелил


Обявиха двамата нападатели, в които Манчестър Юнайтед се е прицелил
Снимка: Guliver/GettyImages

8791 0

Когато през лятото Манчестър Юнайтед реши да продаде Ромелу Лукаку, "червените дяволи" не взеха негов заместник, надявайки се че могат да разчитат на Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал в ролята на таран. И двамата обаче не се справят в това амплоа, а английският гранд ще признае грешката си през зимата, когато планира покупката на двама нападатели. 

Sky Sports информира, че ръководството на тима следи много внимателно играта и ситуацията около двама играчи на тази позиция, които имат потенциала да наследят Лукаку в ролята му на таран. Това са Марио Манджукич и Калъм Уилсън, които оглавяват списъка с потенциални нови попълнения за Манчестър Юнайтед. 

Хърватският национал отказа да премине на "Олд Трафорд" през лятото, като тогава имаше още две оферти, но реши да остане в Ювентус. Това обаче се оказа грешка, след като Маурицио Сари не го включи в състава за груповата фаза на Шампионска лига, а от началото на сезона нападателят няма и 1 минута на терена в Серия А. Това не се харесва на Манджукич, който е решен през зимата да остави "старата госпожа". Цената не се очаква да е повече от 20-30 милиона евро, което допълнително ще улесни негов трансфер в Манчестър. 

Ситуацията около Уилсън е по-интересна, тъй като нападателят играе за Борнемут и с изявите си във Висшата лига значително покачи цената си. Както е известно, вътрешните трансфери в Англия са много трудни, а по-малките отбори се опитват да изцедят всяка възможна стотинка за най-добрите си футболисти. Подобен трансфер може да струва и повече от 50 милиона паунда на "червените дяволи". Големият плюс на нападателя е, че се вписва в новата политика на клуба за привличане на добри местни футболисти. 

Английският гранд със сигурност ще бъде активен в следващите няколко трансферни прозорци, за да излезе от "сушата", в която се намира. Слабото предсатвяне на тима накара дори Бербатов да коментира темата, като бившият нападател се надява Манчестър Юнайтед да не наследи съдбата на един от големите си врагове (подробности по темата четете в тази статия)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички