Димитър Бербатов се опасява да не би Манчестър Юнайтед да последва съдбата на Ливърпул


Димитър Бербатов се опасява да не би Манчестър Юнайтед да последва съдбата на Ливърпул
Снимка: БГНЕС

4951 0

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов изрази притеснение, че "червените дяволи" може да последват съдбата на Ливърпул, който вече 29 години не е ставал шампион в Англия. Според него бившият му отбор е започнал постепенно да губи своето ДНК.

"Неприятно и трудно е да призная, че Юнайтед силно изостава от Манчестър Сити и Ливърпул. По време на мачовете е видно колко спокойни са тези отбори с топката. Те знаят какво да правят, а Юнайтед нямат тази увереност и страдат заради това. Надявам се Манчестър да не свърши като Ливърпул и да не чака титла 29 години. За такъв клуб като Манчестър Юнайтед шест години без титла - това вече е много. Когато се спускаш по тази спирала, започваш бавно да губиш своето ДНК.

Погледнете Ливърпул и какво се случи с тях през всичките тези години. Определено, никой не иска такова нещо. Разбира се, сега играят по-добре, но им отне толкова време за това. Юнайтед трябва да намери печеливша формула колкото може по-скоро “, заяви Димитър Бербатов, цитиран от Betfair.

Според него мениджъра на тима Оле Гунар Солскяер се нуждае от нови, но утвърдени играчи, които да помогнат на младите да израснат по-бързо. "Невероятно е, че се дава шанс на младите. Скот Мактоминей се представи страхотно срещу Арсенал. Видя се, че може да има главно роля в средата на терена и отбеляза невероятен гол. В същото време обаче виждаш, че в дадени ситуации постъпват наивно.В този случай има нужда от опитни играчи, които от пейката или на тренировка могат да им дадат ценни уроци как да се справят в различни ситуации на терена", допълни още българинът. Манчестър Юнайтед днес играят с АЗ Алкмаар в двубой от Лига Европа, а на 20 октомври посрещат Ливърпул на "Олд Трафорд".

А какъв съвет относно Солскяер даде Димитър Бербатов на клубното ръководство вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички