Обамеянг развалял дисциплината в Борусия преди трансфера в Арсенал


Обамеянг развалял дисциплината в Борусия преди трансфера в Арсенал
Снимка: Getty Images/Guliver

1502 0

Бившият треньор на Борусия Дортмунд Петер Щогер сподели, че преди трансфера на Пиер-Емерик Обамеянг в Арсенал миналата зима, габонският национал е развалял дисциплината в тима с действията си. Той премина на "Емирейтс" през януари за сумата от 56 милиона паунда.

Щогер даде интервю пред "Bild" като заяви, че Обамеянг редовно пропускал тренировки, не влагал всичко от себе си по време на заниманията. От началото на кариерата си в Лондон голаджията има 19 попадения в 26 мача, а под ръководството на Унай Емери се представя повече от впечатляващо, като през тази кампания има средно по гол на всеки 30 минути на Острова.

"Той не ми остави шанс, освен да го продам. Тренираше добре в първите четири дни, но денят преди мача бе кошмар. Отказваше да идва на сбирките на отбора, по време на последната тренировка преди идния мач отказваше и да тича. Направихме всичко възможно, за да го задържим за още половин година, но Оба бе готов да си ходи и не можахме да го спрем", заяви Щогер, който през декември миналата година пое "жълто-черните".

ОБАМЕЯНГ СЕ ПОХВАЛИ С ВОЗИЛО ЗА 1 000 000 ПАУНДА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички