С две дузпи Палас прекъсна страхотната серия на Арсенал


С две дузпи Палас прекъсна страхотната серия на Арсенал
Снимка: Gulliver/GettyImages

1057 0

Намиращият се в долната половина на таблицата във Висшата лига Кристъл Палас спря страхотна серия на Арсенал у дома. "Орлите" завършиха наравно с "артилеристите", реализирайки за 2:2 в 83-ата минута на мача. Така те спряха сериятана гостите от 11 поредни победи във всички турнири, 7 в първенството.

Кристъл Палас откри резултата в добавеното време на първата част от дузпа. Тя бе свирена за фаул на Шкодран Мустафи в наказателното поле и Лука Миливоевич превърна наказателния удар в гол в 45+1.

Арсенал успя да се върне в мача 6 минути след подновяването на играта. Гранит Джака отбеляза за 1:1 от пряк свободен удар, прехвърляйки стената и мушвайки топката в горния ляв ъгъл.Пет минути по-късно момчетата на Унай Емери стигнаха до пълен обрат след попадение на Пиер-Емерик Обамеянг. Той овладя отбита топка в наказателното поле и стреля точно за 2:1.

В 83-ата минута домакините получиха нова дузпа и успяха да стигнат до точката в двубоя. Единадесетметровият наказателен удар бе отсъден заради нарушение на Джака и отново Миливоевич не сгреши от бялата точка - 2:2.

В класирането във Висшата лига Арсенал е на четвърта позиция с 22 точки, докато Кристъл Палас е на 14-о място с едва 8 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички