Обамеянг е новият капитан на Арсенал


Обамеянг е новият капитан на Арсенал
Снимка: Getty Images/Guliver

2338 0

Мениджърът на Арсенал Унай Емери потвърди, че Пиер-Емерик Обамеянг е новият капитан на „артилеристите“. Обамеянг сменя Гранит Джака в ролята на капитан, след като лентата беше отнета от швейцареца, заради гневната му реакция в мача срещу Кристъл Палас преди 10 дни.

Джака беше освиркван от феновете на Арсенал в момента, в който трябваше да бъде сменен по време на срещата с Палас. Халфът отвърна на освиркванията с жест, с който иронично показа на феновете, че не ги чува, след което отказа ръкостискане от Емери и съблече фланелката на отбора, прибирайки се към съблекалнята. Впоследствие швейцарецът беше изваден от съставите за двубоите срещу Ливърпул за Карабао Къп и срещу Уулвърхемптън в Премиър лийг. Той не пътува с отбора и за утрешното гостуване срещу Витория Гимараеш.

Решението Обамеянг да бъде перманентният капитан на Арсенал не е никак изненадващо. Габонецът безспорно е най-важният играч за „топчиите“ след идването на Емери начело на отбора, като за този период е реализирал 40 попадения в 62 мача във всички турнири. Голмайсторът на тима беше капитан в двубоя срещу Уулвс преди няколко дни, тъй че се очакваше именно той да продължи да носи лентата.

Интересното е, че в последните 15 години Арсенал имат сериозни проблеми с капитаните, тъй като една част от тях (като Анри, Фабрегас и Ван Перси) напускат , за да заиграят за други големи отбори, а на други (като Косчелни и Джака) лентата им бива отнемана, заради лошо поведение.

Днес пък бившият мениджър на тима Арсен Венгер се изказа по адрес на един от най-неприятните съперници за Арсенал през последните години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички