Трима са кандидатите за заместник на Емери в Арсенал


Трима са кандидатите за заместник на Емери в Арсенал
Снимка: Getty Images/Guliver

2739 0

Бъдещето на Унай Емери като треньор на Арсенал изглежда все по-мъгливо, а медиите на Острова вече посочват основните фаворити за неговия пост. Според Mirror основните "заподозрени" са трима - Жозе Моуриньо, Микел Артета и Масимилиано Алегри.

Арсенал спечели само два от последните си девет мача във Висшата лига, а феновете на "топчиите" започват да се обръщат срещу Емери и неговата работа като наставник на тима. През изминалия ден се появиха информации, че ръководството на Арсенал вече се е срещнало с Жозе Моуриньо, но малко по-късно от клуба отрекоха подобно твърдение.

Част от феновете на "артилеристите" са против назначаването на Моуриньо, който е бивш треньор на Челси и Манчестър Юнайтед, а в миналото е влизал в конфликт и с легендарния треньор Арсен Венгер. Предимство на Моуриньо обаче му дава фактът, че разполага с безспорен опит в играта на Острова.

Що се отнася до Артета, той също е добре познат на "червените". Испанецът игра на "Емиратс" в периода 2011 - 2016 година. Впоследствие той влезе в щаба на Хосеп Гуардиола в състава на Манчестър Сити, което със сигурност го е обогатило в треньорската професия.

Масимилиано Алегри е по-непознат на английския футбол, но италианският специалист вече се е доказал като успешен треньор от Ювентус. Алегри е спряган и за треньорския пост в Байерн Мюнхен, след като баварците се разделиха с Нико Ковач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички