Нюкасъл взе минимален успех над Саутхямптън и е на крачка от финал за Купата на лигата (ВИДЕО)


Нюкасъл взе минимален успех над Саутхямптън и е на крачка от финал за Купата на лигата (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1690 0

Нюкасъл победи с минималното 1:0 Саутхямптън като гост на "Ст.Мери Стейдиъм" в първа 1/2-финална среща от Купата на Лигата в Англия. Единственото попадение падна в 73' и е на сметката на бразилския нападател Жоелинтон. 

Двата тима играха предпазливо предвид това, че само след 6 дни ще се изиграе втората среща, която ще определи кой ще отиде на полуфинал. През първата част по-атакуващият тим бе отборът на "свраките", а гол на Жоелинтон бе отменен в 39 минута заради нарушение в нападение. 

Втората част определено може да се запише на сметката на "светците", като в 59' имаха претенции за дузпа, а две минути след попадението на Нюкасъл, попадение на Адам Армстронг бе отменено заради игра с ръка. Нападателят получи страхотно подаване и излезе сам срещу вратаря, но ВАР-системата прецени, че не е действал позволено. 

Преди това Александър Исак се превърна в "архитект" за попадението на Нюкасъл, като именно той "плъзна" топката към Жоелинтон, който реализира. А до края на срещата Саутхямптън трябваше да играе с човек по-малко след втори жълт картон на Дуйе Чалета-Цар. 

Video edited on Kapwing

В другия полуфинален сблъсък Манчестър Юнайтед ще мери сили срещу Нотингам Форест (25.01).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички