Нюкасъл смълча "Олд Трафорд" с бой над ужасяващ Манчестър Юнайтед и си отмъсти за финала в Карабао Къп (ВИДЕО)


Нюкасъл смълча "Олд Трафорд" с бой над ужасяващ Манчестър Юнайтед и си отмъсти за финала в Карабао Къп (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4591 0

Манчестър Юнайтед бе сразен с класическото 0:3 от Нюкасъл в мач от 1/8-финалите на Карабао Къп насред "Олд Трафорд". По този начин "свраките" на Еди Хау си отмъстиха подобаващо за загубения финал на турнира за сезон 2022/23 през февруари по-рано тази година.

Резултатът бе открит в 29-ата минута. Нюкасъл се възползва от грешка на Гарначо и разви чудесна атака, която бе завършена от Мигел Алмирон. 9 минути преди почивката преднината на "свраките" се удвои след чудесен гол на младока Люис Хол. Крайното 3:0 бе оформено в 61', когато Шон Лонгстаф подпечата победата на гостите.

Манчестър Юнайтед наистина не показа никак добра игра и дори бе освиркван от своите фенове на почивката и след края на мача. Още по-интересното е, че "дяволите" допускат 3 гола от "свраките" от ноември 2002-а, когато на "Сейнт Джеймсис Парк", "червените" печелят с 5:3.

С победата Нюкасъл продължава напред към четвъртфиналната фаза на турнира. В събота (4 ноември) "свраките" приемат Арсенал във Висшата лига, а Манчестър Юнайтед гостува в същия ден на Фулъм.

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна със здрава домакинска преса. В петата минута обаче Мат Таргет се контузи неприятно и Еди Хау бе принуден да го замени с Мигел Алмирон в петата минута. В 13' пък се стигна до първия точен удар. Каземиро си пробва късмета от дистанция, но не затрудни Дубравка, който направи рутинно спасяване.

Юнайтед продължи да доминира, но в 29-ата минута Алехандро Гарначо сбърка в предни позиции и топката се озова в Тино Ливраменто. Той намери влезлия като резерва Мигел Алмирон, който се озова очи в очи срещу Онана и не сбърка - 1:0 за "свраките".

В 36-ата минута гостите удвоиха своята преднина. Нова страхотна атака на "свраките" мина през Тино Ливраменто, който центрира в наказателното поле. Там топката бе избита, но се озова в Люис Хол, който с мощен удар от границата на наказателното поле направи резултата 2:0 на "Олд Трафорд".

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Очаквано, Юнайтед вдигна оборотите след почивката. Футболстите на "дяволите" в предни позиции започнаха да бъдат много по-ефективни, но така и не стигнаха до по-чисто положение.

В 61-ата минута "дяволите" бяха наказани за трети път. Джо Уилък мина през своя пазач и нанесе хубав удар в долния десен ъгъл. Андре Онана нямаше шанс да отрази топката и я извади за трети път от вратата си - 3:0 на "Олд Трафорд" за "свраките"

В 76-ата минута Лонгстаф можеше да направи шока за Тен Хаг и компания пълен. Нападателят стреля мощно от воле малко зад наказателното поле на Онана, но камерунският страж имаше късмета ударът да бъде неточен. До края на срещата не се случи нищо по-интересно и нямаше промяна в резултата.

СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Онана, Линдельоф, Магуайър, Маунт, Марсиал, Регилон, Гарначо, Каземиро, Далот, Антони, Ханибал

Нюкасъл: Дубравка, Ливраменто, Крафт, Дъмет, Таргет, Хол, Лонгстаф, Уилък, Ричи, Жоелинтон, Гордън

ПРЕДИ МАЧА

Нюкасъл има сметки за разчистване, тъй като "червените дяволи" победиха "свраките" във финала на Карабао Къп с 2:0 за сезон 2022/23, когато точни за тима на Ерик тен Хаг на "Уембли" бяха Каземиро и Маркъс Рашфорд.

През изминалата кампания двата тима изиграха и две срещи в елита на Англия. Първата на "Олд Трафорд" завърши при резултат 0:0, а в ответната на "Сейнт Джемсис Парк" - "свраките" се наложиха с 2:0 след попадения на Джо Уилък и Калъм Уилсън.

Много важни футболисти на Еди Хау няма да са на линия за мача като Александър Исак, Харви Барнс и Свен Ботман, които лекуват травми, както и Сандро Тонали, чиято 10-месечна забрана от футбола влезе в сила заради залозите му. Ерик тен Хаг пък няма да може да разчита на Лисандро Мартинес, Люк Шоу и Тирел Маласия, като Аарън Уан-Бисака остава под въпрос за мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички