Нюкасъл ще играе в Шампионска лига! Лестър ще очаква издънка на Евертън


Нюкасъл ще играе в Шампионска лига! Лестър ще очаква издънка на Евертън
Снимка: Getty Images

2773 0

Нюкасъл и Лестър не се победиха в сблъсък от 37-ия кръг на Висшата лига, завършвайки 0:0. Големият печеливш обаче са "свраките", които си осигуриха категорично място в топ 4 и следващия сезон ще играе в Шампионска лига след спечелени 70 точки.

Лестър остава на 18-о място и е все още далеч от спасението, като ще трябва да се надява и на издънка на Евертън. Тимът на Дийн Смит се нуждае от задължителна победа срещу Уест Хям, така че да има шанс да се спаси.

Домакините тотално превъзхождаха "лисиците", които имаха само един точен удар в двубоя, който дойде чак в 90+3 минута от добавеното време. Нюкасъл пък три пъти бе спрян от гредата.

В 8' Шон Лонгстаф падна в наказателното поле след съприкосновение със защитник, но главният съдия Андре Маринър прецени, че няма нищо нередно. В следващите минути домакините започнаха тотално да доминират над съперника си, което продължи през целия двубой. В 41' Уилсън нацели гредата, а секунди по-късно същото стори и Мигел Алмирон.

И през второто полувреме домакините продължиха да властват на терена. В 50' имаше съмнения, че Тилеманс е играл с ръка, но отново не последва сигнал от съдията. Следващите минути бяха белязани от пропуски на Нюкасъл, като общо ударите по посока вратата стигнаха 23.

Едва в добавеното време на срещата Лестър тръгна в атака, като Тимоти Кастан засече центриране отдясно. Топката обаче беше насочена в обсега на Поуп, който спаси. В последния кръг от Висшата лига Нюкасъл гостува на Челси, докато Лестър приема Уест Хям и ще търси задължителна победа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички