Нюкасъл с категоричен успех за край на черна серия


Нюкасъл с категоричен успех за край на черна серия

1257 0

Нюкасъл прекрати серия от 4 поредни двубоя без победа, след като стигна до категорично 3:0 като гост на Хъл Сити в първи мач от 23-ия кръг на Премиър лийг.

През първото полувреме "свраките" бяха по-остри и въпреки териториалния превес на Хъл, гостите стигнаха първи до гол. В 40' играчите на Хъл не успяха да изнесат добре топката и Кабела пресече пас. Той нахлу пред наказателното поле и с хубав изстрел даде аванс на Нюкасъл.

Само 5 минути след началото на второто полувреме резултатът беше удвоен. Отново неточен пас позволи на Колбек да пресече и да пусне за Амеоби. Крилото напредна и пробва късмета си от над 25 метра, а вратарят на домакините не се намеси по най-добрия начин и топката се оплете в мрежата.

До края на двубоя "тигрите" така и не успяха да отбележат поне почетен гол или да направят сблъсъка по-интересен. В 78' пък "свраките" се отчетоха с нов гол, и то брилянтен.

След поредния сбъркан пас Хайдара отне и пусна в средата на терена за Гуфран. Френският нападател направи 40-метров самостоятелен рейд, мина няколко играчи на Хъл и с изключително прецизен удар направи 3:0.

Нюкасъл събра 30 точки в своя актив, вкарвайки за пръв път 3 или повече гола в мач като гост. Последният път беше преди година, отново срещу Хъл. Попадението на Амеоби пък беше под №100 във вратата на Хъл в ерата на "Премиър лийг".

Хъл Сити вече в 11 от последните си 15 двубоя няма отбелязан гол, а това оставя отбора в зоната на изпадащите - 18-о място с 19 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички