Арсенал измами Сити и бутна Челси към титлата в Премиършип


Арсенал измами Сити и бутна Челси към титлата в Премиършип
Снимка: Getty Images / Guliver

1939 0

Арсенал изигра най-добрия си мач в дефанзивен план за сезона, като това дойде в най-точното време, след като възпитаниците на Арсен Венгер неутрализира Манчестър Сити на "Етихад" и стигнаха до изненадваща победа с 0:2 над шампиона в мач от 22-ия кръг на Премиършип. 

Санти Касорла беше точен от дузпа в 24', а в 67' Жиру с 9-ия гол на Арсенал с глава реши всички в полза на "артилеристите".

За домакините извън игра беше Яя Туре, като без него Сити през този сезон има 3 равенства и загуба. Освен това "гражданите" губят у дома с 2 или повече гола за пръв път от 2010 година насам.

Така шампионите изостанаха от Челси на 5 точки, след като лондончани вчера спечелиха с 5:0 срещу Суонси. В същото време Арсенал се изкачиха на 5-а позиция с 39 точки - само на точка от Манчестър Юнайтед.

"Гражданите" взеха контрол върху срещата от самото начало, но нямаха чисти положения, като Агуеро и Силва бяха добре опазени от защитниците на Венгер. В същото време Касорла и Санчес често притесняваха защитата на домакините при контраатаки, а в 22' именно при една така шампионите капитулираха.

Монреал нахлу в наказателното поле, където беше съборен от Венсан Компани. Съдията отсъди леко спорна дузпа, а Касорла се нагърби със задачата. Той стреля силно в долния ляв ъгъл, а Харт, въпреки че усети ъгъла, не успя да се намеси - 0:1.

"Гражданите" се опитаха да натиснат още по-здраво своя съперник, но защита на Арсенал действаше изключително организирано, а домакините не отправиха нито един точен удар през първото полувреме, който да затрудни Давид Оспина.

През втората част Манчестър Сити излезе пределно мобилизиран да обърне развоя на двубоя, като имаше няколко отлични положения да изравни.

Йоветич се появи на терена и определено раздвижи нападението, като Агуеро, Навас и черногорецът се отчетоха с пропуски, които струваха скъпо в 65'. Тогава Росицки се появи на терена и центрира от пряк свободен удар, като Жиру успя да надскочи всички и с глава успя да препарира Харт - 0:2 за гостите от Лондон.

Мануел Пелегрини пусна в игра и Един Джеко, но това с нищо не промени играта в нападение на Сити. Арсенал пък изпусна по-убедителна победа, след като на два пъти играчи на "артилеристите" нахлуваха в наказателното поле, но Жиру и Фламини не успяха да се разпишат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички