Нюкасъл продължава да мечтае, а Евертън е с единия крак в Чемпиъншип (ВИДЕО)


Нюкасъл продължава да мечтае, а Евертън е с единия крак в Чемпиъншип (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2199 0

Нюкасъл постигна рутинна победа с резултат от 4:1 като гост на Евертън в мач от 33-ия кръг на английската Висша лига.

Срещата започна добре за домакините. Още в шестата минута Евертън имаше претенции за дузпа, след като Доминик Калвърт-Люин бе повален в наказателното поле на гостите. Реферът Андре Маринер обаче не показа бялата точка. 

В 28-ата минута Джордан Пикфорд успя да отрази удар на Жоелинтон от границата на наказателното поле, но при добавката британецът бе безпомощен, а Нюкасъл откри чрез Калъм Уилсън.

В добавеното време на първата част Калвърт-Люин съумя да изравни резултата, но радостта на "карамелите" бе кратка, тъй като след намеса на  ВАР бе установена засада в нападението на домакините.

В 72-ата минута Жоелинтон вкара с глава и удвои преднината на джордитата. Само няколко минути по-късно Калъм Уилсън се разписа за втори път и с чудесен удар направи резултата 3:0.

Video edited on Kapwing

Video edited on Kapwing

Домакините успяха да върнат едно попадение 10 минути преди края. Дуайт Макнийл "хвана" Ник Поуп неподготвен и изпълни коварен корнер, а топката се озова право във вратата на "свраките". Само минута по-късно пък Александър Исак сътвори чудесен пробив, навлезе в наказателното поле на домакините, подаде към Джейкъб Мърфи, който вкара кълбото в опразнената врата на Пикфорд, оформяйки крайното 4:1.

Video edited on Kapwing

В самия край Фабиан Шер вкара чудесен пети гол във вратата на Евертън, но той бе отменен поради засада в изграждането на атаката на "свраките".

С победата Нюкасъл вече е на третата позиция с актив от 62 точки. Евертън пък е на 19-то място с едва 28 пункта и трябва да се бори със зъби и нокти за оцеляването си в елита на Англия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички