Нюкасъл притеснени, че Манчестър Сити ще си заплюе треньора им за наследник на Гуардиола


Нюкасъл притеснени, че Манчестър Сити ще си заплюе треньора им за наследник на Гуардиола
Снимка: Getty Images

2385 0

Спортният директор на Нюкасъл Дан Ашуърт изрази загрижеността си, че успехите на техния мениджър Еди Хау може да накарат Манчестър Сити да им го отмъкнат. Според директора "гражданите" може да вудят у 44-годишния треньор заместника на Хосеп Гуардиола.

"Винаги е трудно с мениджърите, защото ако той спечели твърде много мачове, става привлекателен, например, за Реал или Манчестър Сити. Ако губи твърде много мачове, значи не е толкова привлекателен за нашия клуб.

Да си мениджър е толкова трудна роля, почти задължително трябва да спечелиш нужния брой мачове, за да ни поддържаш на ниво, но искрено се надявам, че ще работим заедно за дълъг период от време и ще заведем клуба там, накъдето сме се запътили", коментира Ашуърт, цитиран от "Manchester Evening News".

"По принцип, Хау е наистина добър човек - неговите ценности, работна етика са това, което той иска да донесе на отбора. Неговата емпатия и емоционален интелект са наистина високи и той е този, с когото споделям сходни ценности.

Мисля, че Еди е добър треньор. Току-що подписахме дългосрочен договор с него, който ни дава гаранции. Бихме искали той да играе важна и дългосрочна роля в нашия проект", завърши спортният шеф на "свраките". А ето като кой гранд Еди Хау мечтае да стане Нюкасъл. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички