Нюкасъл - Ливърпул по ТВ: Къде да гледаме дербито на кръга във Висшата лига?


Нюкасъл - Ливърпул по ТВ: Къде да гледаме дербито на кръга във Висшата лига?
Снимка: GettyImages

1817 0

Приятната изненада през изминалия сезон във Висшата лига - Нюкасъл, приема у дома разочаровалия, но желаещ да измие горчивия спомен през новата кампания тим на Ливърпул. Двата тима влизат в битка от 3-тия кръг на Висшата лига на "Сейнт Джеймсис Парк".

Формата на двата отбора

След смяната на собствеността си, "свраките" търпят пълна промяна. През сезон 2022/23 г. те оставиха страхотни впечатления, завършвайки четвърти в крайното класиране и осигурявайки си място в групите на Шампионска лига. Новата футболна година момчетата на Еди Хау стартираха с победа с 5:1 над Астън Вила и минимална загуба с 0:1 от шампиона Манчестър Сити. 

Мърсисайдци от своя страна имат за какво да си връщат. Именно предстоящият им съперник ги лиши от шанса да се състезават в първия по сила европейски клубен турнир, завършвайки с 2 точки пред тях на четвъртата позиция. Новата кампания "червените" стартираха с реми 1:1 срещу Челси и успех с 3:1 над Борнемут. 

Какво говори историята?

В миналото тези два съперника са се изправяли лице в лице цели 185 пъти. В 91 от тях мърсисайдци си тръгват като победители срещу 50 успеха за "черно-белите". 44 от срещите завършват наравно. Последната такава възпитаниците на Юрген Клоп спечелиха с 2:0, отново като гости. Всъщност, те са в серия от 13 мача без загуба срещу този опонент. Последната такава идва с 0:2 през 2015-а година.

Къде да гледаме двубоя?

Срещата между "свраките" и мърсисайдци е с начален час 18:30 ч. (българско време). Тя ще бъде предавана ПРЯКО в ефира на "Диема Спорт 2". Ако нямате възможност да гледате, може да проследите двубоя Нюкасъл - Ливърпул НА ЖИВО в Sportlive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички