Нюкасъл измъква Коутиньо от кошмара на "Камп Ноу"


Нюкасъл измъква Коутиньо от кошмара на "Камп Ноу"
Снимка: Getty Images/Gulliver

2334 0

Отборът на Нюкасъл е започнал преговори за трансфер на полузащитника на Барселона Филипе Коутиньо. Бившият халф на Ливърпул в момента е под наем в тима на Байерн Мюнхен, но баварците нямат намерение да го взимат за постоянно след края на сезона.

Коутиньо вече не е желан от каталунския гранд, след като не успя да оправдае очакванията на „Камп Ноу“ след многомилионния си трансфер през януари 2018-та година. Тотнъм показаха интерес към бразилския плеймейкър и дори бяха близо до това да го вземат преди той да се озове на „Алианц арена“ миналото лято. Карло Анчелоти също е почитател на футболиста и би желал да върне Коутиньо в Мърсисайд, а Арсенал, Манчестър Юнайтед и Челси обмислят да вземат играча под наем. Най-вероятната бъдеща дестинация на бразилеца обаче е Нюкасъл. Трансферът на 27-годишния играч при „свраките“ обаче зависи от продажбата на клуба на принца на принца на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман.

Ако Бин Салман даде „зелена светлина“, е твърде вероятно Коутиньо да се озове на „Сейнт Джеймсис Парк“ като част от плановете за скъпа селекция в клуба. Ако сделката за продажбата на Нюкасъл обаче пропадне, Коутиньо отново може да остане в Барселона, а каталунците да разполагат с изключително скъп футболист, който да търка пейката. А ето каква сума ще иска Барселона, за да пусне Коутиньо.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички