Нюкасъл го направи и отстрани Манчестър Сити от Карабао Къп (ВИДЕО)


Нюкасъл го направи и отстрани Манчестър Сити от Карабао Къп (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3263 0

Нюкасъл поднесе изненадата от програмата на 1/16-финалите на Карабао Къп. "Свраките" надвиха Манчестър Сити на "Сент Джеймсис Парк" с минималното 1:0, а в герой за джордитата се превърна Александър Исак, който отбеляза единственото попадение в сблъсъка.

Гостите установиха ранна доминация. Стигна се обаче до пропуски на Калвин Филипс, Хулиан Алварес и Йошко Гвардиол. В края на полувремето обаче "свраките" вдигнаха оборотите и близо до гола бе Джейкъб Мърфи.

След почивката доминацията на домакините продължи. Жоелинтон направи брилянтен пробив и предостави топката на Александър Исак, който вкара единствения гол в сблъсъка в 53-ата минута, след като се разписа в опразнената врата на Ортега.

Нюкасъл изхвърля Сити от турнира за втори пореден път, но 9 години по-късно, след като направи това през 2014-а година в осминафиналната фаза, побеждавайки водения тогава от Мануел Пелегрини отбор с 2:0.

Миналогодишният финалист очаква да разбере с кого ще мери сили в следващия кръг на надпреварата. В събота (30 септември) "свраките" посрещат Бърнли у дома в мач от Висшата лига. Ман Сити отпада от турнира и през уикенда му предстои гостуване на Уулвърхямптън.

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА

ПЪВРО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна с доминация на гостите. Манчестър Сити установи ранен контрол над играта и владееше топката. Футболистите на Гуардиола разиграваха с увереност по въздух и земя. В 15' Калвин Филипс стреля от границата на наказателното поле, но топката срещна противников защитник.

В 18-ата минута се стигна до страхотен шанс за Хулиан Алварес. Аржентинецът показа страхотен контрол, обърна се и нанесе мощен удар, но Ник Поуп направи страхотно спасяване, за да запази мрежата си суха. В 34-ата минута Йошко Гвардиол се извиси над всички и стреля с глава след центриране от корнер, но топката рикошира в противников футболист и се стигна до нов ъглов удар, от който не произлезе нищо съществено.

4 минути преди почивката се стигна до страхотен шанс за джордитата. Джейкъб Мърфи засече топка в наказателното поле и стреля по земя към лявата част на вратата. Щефан Ортега обаче се намеси прекрасно и предотврати гол в своята мрежа.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Веднага след почивката Нюкасъл нанесе своя удар. В 53' домакините сътвориха чудесно нападение. Жоелинтон направи фантастичен пробив и предостави топката на Александър Исак, за когото остана лесното - да се разпише на празна врата от непосредствена близост за 1:0.

След гола Сити доминираше на терена, но така и не съумяваше да създаде сериозно положение пред вратата на Ник Поуп. "Гражданите" владееха топката и диктуваха играта на терена.

Заключителните минути бяха безкрайно интересни. Първо, в 89-ата минута Антъни Гордън стреля силно, но Щефан Ортега успя да отрази ударът му извън наказателното поле. В последната минута от втората част пък Рико Люис стреля силно, но изстрелът му мина на сантиметри от левия страничен стълб.

Стартови състави:

Нюкасъл: Поуп, Ливраменто, Ласелс, Дъмет, Таргет, Майли, Тонали, Хол, Мърфи, Исак, Жоелинтон

Манчестър Сити: Ортега, Люис, Аканджи, Аке, Гвардиол, Серхио Гомес, Филипс, Ковачич, Боб, Алварес, Грийлиш

ПРЕДИ МАЧА

Нюкасъл бе приятната изненада на Острова през изминалия сезон, след като успя да се намести в топ 3 и да си осигури участие в Шампионска лига. Момчетата на Еди Хау не започнаха убедително новия сезон във Висшата лига и в момента се намират на осмата позиция с 9 точки в своя актив.

Сити започна доминиращо кампанията. Възпитаниците на Пеп са безгрешни след 6 изиграни срещи и са с толкова победи на върха в таблицата. Разбира се, "гражданите" ще се състезават на всички фронтове като за последно, за да затвърдят доминацията си.

През настоящия сезон Нюкасъл и Сити се изправиха един срещу друг на 19-и август. На "Етихад" "гражданите" не бяха достатъчно убедителни, но това не им попречи да вземат трите точки след попадение на Хулиан Алварес, който донесе минималния успех на своя тим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички